Backup problem using DDS4

Configuration:
Adaptec 2940UW controller
Seagate Scorpion STD2401LW tape drive
SCSI LVD hard drives (mixed manufactures and sizes)
20 G capacity DDS4 tapes
5 G max data

PROGRAM NAME VERSION DATE
sys/Proc32 Proc 4.25I Nov 25 1998
sys/Proc32 Slib16 4.23G Oct 04 1996
sys/Slib32 Slib32 4.24B Aug 12 1997
/bin/Fsys Fsys32 4.24T Feb 26 1999
/bin/Fsys Floppy 4.24B Aug 19 1997
/bin/Fsys.aha7scsi scsi 4.24M Mar 23 1998
//1/bin/Dev32 Dev32 4.23G Oct 04 1996
//1/bin/Dev32.ansi Dev32.ansi 4.23H Nov 21 1996
//1/bin/Pipe Pipe 4.23A Feb 26 1996
//1/bin/cron cron 4.23B Oct 30 1997
//1/bin/Dev32.ser Dev32.ser 4.23I Jun 27 1997
//1/bin/Dev32.par Dev32.par 4.23G Oct 04 1996
//1/bin/Dosfsys Dosfsys 4.23E Jan 21 1997
//1/bin/Net Net 4.25B Jul 27 1998
//1/bin/Net.via Net.via 4.25C Dec 11 1998
//1/bin/Dev32.pty Dev32.pty 4.23G Oct 04 1996
//1//usr/ucb/Socket Socket 4.25G Dec 08 1998
//1/usr/bin/lpsrvr lpsrvr 4.24A Jun 26 1997
//1/
/bin/oisecadm OnCmd Sec 1.00 Oct 15 1997
//1/*/oncmd/bin/oiserve oiserve 5.00 Aug 14 1996

Problem:
Backups greater than 500M fail (partial backups sometimes complete, complete
backups always fail).

The script we have create for backups works flawlessly for combinations of EIDE
and SCSI2 systems (all EIDE, all SCSI2, combination systems). We are just
moving into this combination of LVD/UW drives. We are having no problems with
the data integrity on the hard drives. The problem is with the backups. Upon
check of the tapes, the backup is not complete and is asking for a second tape,
yet the tape is only partially filled (max 1/3 rd of capacity). Consistently it
is short by only a few files (of 19544 files, directories & links, 19479 are
backed up on complete backup).

Is there any similar experience with this? Is there any recommendations?

Thanks

Douglas M. Barker (800) 387-4876 (toll free)
Software Support Engineer (519) 888-9304 (voice)
PC Automation Inc. (519) 888-9085 (fax)
925 Erb St. W., Waterloo email: support@pcauto.com
Ontario, Canada, N2J 3Z4

Since my original posting “Backup problem using DDS4” did not elicit any information
I am looking for some input to aha8 vs aha7.

I ran a test using a Adaptec AHA-2940UW card and a Fujitsu MAJ3364MP 36G hard
drive. I created two boot
images, one using Fsys.aha7scsi and the other with the aha8. Both bring up the file
system but the mapping of the drives
are distinctly different (fdisk). The aha7 maps the drive with 255 heads, 63
sectors & 4443 cylinders. The aha8 maps
64 heads, 32 sectors & 34854 cylinders. Far, far different.

It would by my impression that without mapping a small boot partition, that
switching mid stream to the aha8 driver
could be dangerous (boot partition > 1024). Is there any input on this? What I am
trying to do is to get a complete
backup to a DDS4 tape drive. What is the preferred driver for the 2940UW card?

Thanks
dougb

Douglas Barker wrote:

Configuration:
Adaptec 2940UW controller
Seagate Scorpion STD2401LW tape drive
SCSI LVD hard drives (mixed manufactures and sizes)
20 G capacity DDS4 tapes
5 G max data

PROGRAM NAME VERSION DATE
sys/Proc32 Proc 4.25I Nov 25 1998
sys/Proc32 Slib16 4.23G Oct 04 1996
sys/Slib32 Slib32 4.24B Aug 12 1997
/bin/Fsys Fsys32 4.24T Feb 26 1999
/bin/Fsys Floppy 4.24B Aug 19 1997
/bin/Fsys.aha7scsi scsi 4.24M Mar 23 1998
//1/bin/Dev32 Dev32 4.23G Oct 04 1996
//1/bin/Dev32.ansi Dev32.ansi 4.23H Nov 21 1996
//1/bin/Pipe Pipe 4.23A Feb 26 1996
//1/bin/cron cron 4.23B Oct 30 1997
//1/bin/Dev32.ser Dev32.ser 4.23I Jun 27 1997
//1/bin/Dev32.par Dev32.par 4.23G Oct 04 1996
//1/bin/Dosfsys Dosfsys 4.23E Jan 21 1997
//1/bin/Net Net 4.25B Jul 27 1998
//1/bin/Net.via Net.via 4.25C Dec 11 1998
//1/bin/Dev32.pty Dev32.pty 4.23G Oct 04 1996
//1//usr/ucb/Socket Socket 4.25G Dec 08 1998
//1/usr/bin/lpsrvr lpsrvr 4.24A Jun 26 1997
//1/
/bin/oisecadm OnCmd Sec 1.00 Oct 15 1997
//1/*/oncmd/bin/oiserve oiserve 5.00 Aug 14 1996

Problem:
Backups greater than 500M fail (partial backups sometimes complete, complete
backups always fail).

The script we have create for backups works flawlessly for combinations of EIDE
and SCSI2 systems (all EIDE, all SCSI2, combination systems). We are just
moving into this combination of LVD/UW drives. We are having no problems with
the data integrity on the hard drives. The problem is with the backups. Upon
check of the tapes, the backup is not complete and is asking for a second tape,
yet the tape is only partially filled (max 1/3 rd of capacity). Consistently it
is short by only a few files (of 19544 files, directories & links, 19479 are
backed up on complete backup).

Is there any similar experience with this? Is there any recommendations?

Thanks

Douglas M. Barker (800) 387-4876 (toll free)
Software Support Engineer (519) 888-9304 (voice)
PC Automation Inc. (519) 888-9085 (fax)
925 Erb St. W., Waterloo email: > support@pcauto.com
Ontario, Canada, N2J 3Z4

Douglas M. Barker (800) 387-4876 (toll free)
Software Support Engineer (519) 888-9304 (voice)
PC Automation Inc. (519) 888-9085 (fax)
925 Erb St. W., Waterloo email: support@pcauto.com
Ontario, Canada, N2J 3Z4