Video Problems

After upgrade to QNX 6 video driver crashes. Screen goes black must do
hardware reset.

Hardware = SiS 5598/97 onboard PCI graphics

  • pci -v output :

Vendor ID = 1039h
Device ID = 200h
PCI index = 0h
class =030000h
Rev ID =68h
Bus num = 0
device #= 20
cmd reg= 3h
header = 0h single functin
BIST = not supported
latency timer=0ns
cache sz = oh
PCI mem addr = 2000000h prefetchable 32bit
PCI mem addr = 2500000h 32 bit 65536 ena
pci i/o addr ec00h len 128 ena

Everything worked fine at all resolutions using vesabios.so until I
upgraded. After the upgrade on reboot system crashes during crttrap and
display nothing but a blank screen. I’ve tried all fixes already published
on this msg board. Is there anything else I can do?

Thanks

Mike

Hi,

What version of the OS were you running when it worked?
What version of the OS did you upgrade to?

I will send you a script to run on your system that will
get graphics related information. Can you run this scrip
on the system you are having problems with and send us the output.

Regards,

Joe

res055ym <res055ym@gte.net> wrote:

After upgrade to QNX 6 video driver crashes. Screen goes black must do
hardware reset.

Hardware = SiS 5598/97 onboard PCI graphics

  • pci -v output :

Vendor ID = 1039h
Device ID = 200h
PCI index = 0h
class =030000h
Rev ID =68h
Bus num = 0
device #= 20
cmd reg= 3h
header = 0h single functin
BIST = not supported
latency timer=0ns
cache sz = oh
PCI mem addr = 2000000h prefetchable 32bit
PCI mem addr = 2500000h 32 bit 65536 ena
pci i/o addr ec00h len 128 ena

Everything worked fine at all resolutions using vesabios.so until I
upgraded. After the upgrade on reboot system crashes during crttrap and
display nothing but a blank screen. I’ve tried all fixes already published
on this msg board. Is there anything else I can do?

Thanks

Mike